Titelstrijd ligt open: “Tactisch succes voor Genk, tactische mislukking Union

Titelstrijd ligt open: “Tactisch succes voor Genk, tactische mislukking Union"

2 april - 18:10

Union Saint-Gilloise leed op de eerste speeldag van de play-offs een nederlaag tegen KRC Genk. In Complètement Foot analyseert een panel de nederlaag van Union. Christine Schreder en Joachim Mununga zagen een sterk Genk en een moeizaam Union.

Voor Union is het hun derde competitieverlies sinds het begin van het seizoen, niet toevallig hun tweede tegen de ploeg van Wouter Vrancken. RSC Anderlecht staat nu gelijk met hen in de ranglijst. "Genk verdiende hun drie punten. Vandevoordt was uitstekend en beslissend wanneer hij moest zijn, waardoor Genk de leiding kon nemen tegen het Union-team”, merkt Mununga op. 

De tactische keuzes van Genk, met name het spelen met drie verdedigers, bleek volgens de analisten een uitdaging te zijn voor Union. Christine Schréder benadrukte dit punt. "Het is pas de derde keer dit seizoen dat Genk deze tactiek gebruikt en het deed de Union duidelijk pijn”, aldus Schréder. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Royale Union Saint-Gilloise (@rusg.brussels)

“Het aanvalsduo van Nilsson en Eckert was er echt door geïrriteerd." Deze tactische aanpassing dwong ook Union-coach Blessin om te reageren op de afwezigheid van enkele sleutelspelers, maar de wijzigingen pakten niet zo goed uit als gehoopt, zoals Schréder opmerkte. "Het was een tactisch succes voor Genk en een tactische mislukking voor de Union."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.