Overwinning tegen Antwerp: “Ik was niet onder de indruk van Anderlecht”

Overwinning tegen Antwerp: “Ik was niet onder de indruk van Anderlecht”

2 april - 17:34
9

RSC Anderlecht is de winnaar van de eerste speeldag in de play-offs. De mannen van Brian Riemer wisten met 1-0 van Antwerp te winnen en kruipen door een nederlaag van Union Saint-Gilloise op KRC Genk op gelijke hoogte van de ploeg van Blessin. 

Hoewel het spel van de Mauves niet overtuigend was, slaagden ze er toch in om te winnen. In Complètement Foot, de voetbalpodcast van RTBF, analyseert Pieter-Jan Calcoen de wedstrijd van Anderlecht. "Ik was opnieuw niet onder de indruk van Anderlecht, maar ze wonnen wel, dus felicitaties zijn op hun plaats voor Brian Riemer”, klinkt het bij de journalist. 

Joachim Mununga was vol lof over de efficiëntie van Anderlecht, vooral tijdens de overgangsfase. "Ja, de rode kaart gaf Anderlecht duidelijk een voordeel, maar ondanks dat moet ik toch benadrukken dat, als je naar Anderlecht kijkt, er maar één doel is”, klinkt het bij Mununga. 

Hij is onder de indruk van de teamspirit die Riemer erin heeft gekregen. Een ploeg met een aantal jonge spelers, maar vooral een ploeg met een duidelijk plan. “Iedereen heeft hetzelfde idee, het lijkt duidelijk, iedereen kent het spelpatroon, iedereen begrijpt de situatie, het is heel duidelijk”, besluit de analist. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.