Sadiki neemt afstand van uitspraken vader over Anderlecht: ‘Ontken elk verband’

Sadiki neemt afstand van uitspraken vader over Anderlecht: ‘Ontken elk verband’

2 april - 16:50
15

Noah Sadiki, de middenvelder van Union SG, heet via zijn sociale media gereageerd op de opmerkingen van zijn vader. Sadiki heeft aangegeven zich volledig te distantiëren van de uitingen van zijn vader. De vader van Sadiki had zich zeer scherp geuit richting paars-wit via TikTok. 'les Anderklets' en 'imbecielen', ook noemde de vader van Sadiki het shirt van Anderlecht slechts bruikbaar als "handdoek".

Sadiki heeft aangegeven afstand te nemen van de uitingen van zijn vader over zijn oude werkgever Anderlecht. ‘Ik wil hierbij uiting geven aan mijn volledige distantiëring van de opmerkingen die onlangs door mijn vader zijn gemaakt. Omdat ik ervoor heb gekozen om mijn carrière voort te zetten bij de club Union Saint Gillois, ben ik vastbesloten om met passie de kleuren van deze club te verdedigen en om met trots het wapen op mijn trui te dragen’, deelt Sadiki via Instagram.

Sadiki geeft aan dankbaar te zijn voor Anderlecht en benadrukt dat er geen verband is tussen hem en de opmerkingen van zijn vader. ‘Ondanks onze scheiding blijf ik Sporting Anderlecht enorm dankbaar voor alles wat ze mij hebben gegeven en geleerd tijdens mijn opleiding. Mijn vader blijft en zal altijd mijn vader blijven. Ik zou echter willen benadrukken dat ik absoluut en categorisch elk verband tussen mij en de opmerkingen die hij maakte ontken. Deze opmerkingen zijn van hemzelf en ik deel ze op geen enkele manier’, geeft Sadiki aan.

Sadiki geeft aan dat hij geen vijandelijkheid koestert richting Anderlecht. ‘Ik wil duidelijk maken dat ik geen vijandigheid koester tegenover de supporters van Sporting Anderlecht, die ik diep respecteer. Ik verzoek daarom respectvol dat mijn reputatie en persoonlijke overtuigingen worden onderscheiden van die van mijn vader. Bedankt voor uw begrip en steun’, besluit Sadiki.

In de derde speelronde van de Champions’ Play-Offs gaan Sadiki en Union SG op bezoek in het Lotto Park. Daar neemt Union het op in de derby tegen Anderlecht. De spanning tussen de beide ploegen is om te snijden bovenin de Champions’ Play-Offs.