'Unieke kans om voor titel Anderlecht te spelen, velen belanden bij subtopper'

'Unieke kans om voor titel Anderlecht te spelen, velen belanden bij subtopper'

2 april - 13:50 Laatste update: 13:57
9

Voor RSC Anderlecht komt de titel steeds meer binnen handbereik. Hoewel de Champions' Play-Offs net zijn begonnen, is de hoop stiekem groot. Dat merkt ook Anderlecht-watcher Jürgen Geril.

Paars-wit denkt stiekem aan het kampioenschap. 'Het wordt nog niet luidop uitgesproken, maar op Anderlecht leeft het geloof in de 35ste titel wel degelijk. Bestuur, trainer en spelers zeggen publiekelijk wel dat Europees voetbal het hoofddoel blijft, maar er wordt hoger gemikt', schrijft Geril in Het Nieuwsblad.

Riemer onderstreepte deze kans serieus te nemen. 'Coach Brian Riemer stak vorige week nog een speech af in de kleedkamer waarin hij zei dat het voor velen vaak een unieke kans is om voor zo’n prijs te spelen. Debast, Stroeykens, Amuzu... Ze hebben allemaal talent en velen zullen ooit een transfer maken naar een topcompetitie, maar voor hetzelfde geld belanden ze dan bij een subtopper à la Frankfurt of Fulham die nooit voor titeltrofeeën meedoen', aldus Geril.

Zondag krijgt RSC Anderlecht weer de kans om zich te bewijzen, dit keer tegen Club Brugge.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.