Foutloos Inter komt weer stap dichter bij Scudetto na thuiszege

1 april - 23:11

Internazionale heeft maandagavond in de Serie A geen fout gemaakt. In Milaan werd Empoli, de nummer zeventien van Italië, met een nederlaag naar huis gestuurd: 2-0.

Bij Inter kunnen ze de Scudetto al langer ruiken en tegen Empoli zette het een volgende stap. Al na vijf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Een lage voorzet van Alessandro Bastoni werd vanaf de rand van de zestien binnengeschoten door Federico Dimarco, die voor zijn vierde seizoenstreffer tekende.

Door het vroege doelpunt leek Inter op weg naar een probleemloze avond, maar Empoli bood verrassend veel tegenstand. I Nerazzurri kwamen moeilijk tot kansen, terwijl de bezoekers er een aantal keer gevaarlijk uitkwamen. Toch bleef de voorsprong behouden. Tien minuten voor tijd werd Denzel Dumfries binnen de lijnen gebracht en dankzij de Nederlandse international werd de zege veiliggesteld. De rechtervleugelverdediger stond koud in het veld toen hij aangever was bij de 2-0 van Alexis Sánchez.

De zege brengt Inter weer een stap dichter bij de landstitel. De Milanezen kunnen de Scudetto bijna niet meer uit handen geven, nu naaste belager en aartsrivaal AC Milan met nog acht speelrondes te gaan op veertien punten is gezet. Inter heeft aan vier overwinningen genoeg om kampioen te worden.