Energie is het nieuwe codewoord bij Genk: Als die er niet is, lukt niets

Energie is het nieuwe codewoord bij Genk: "Als die er niet is, lukt niets"

1 april - 22:20

KRC Genk heeft zichzelf de opkikker bezorgd waar het nood aan had bij aanvang van de Champions' Play-Off. Tegen Union Saint-Gilloise knokten de elf van Wouter Vrancken bijzonder hard om de 1-0-stand over de streep te trekken. Daar was de sportieve baas dan ook opgetogen over.

Van lichtvoetige ballerina's naar verbeteren krijgers. Waar Genk tijdens de reguliere competitie geregeld de kritiek kreeg niet altijd tot het gaatje te gaan, was dat tegen Union wel even anders. Voor de rust voetbalden de Limburgers dartel, erna was het vooral hard lopen en overleven. "Alles begint met energie. Als die er niet is, lukt niks", hoopt Vrancken bij Sporza dat zijn spelers de les zullen onthouden. Onder meer Bilal El Khannouss smeet zich volledig, met zelfs enkele tackles incluis.

Zo is Genk de eerste ploeg die in de Jupiler Pro League weet te winnen van Union sinds ... Genk zelf. Dat dateerde wel al van 16 september vorig jaar. "We spelen altijd goed tegen Union, met momenten langs beide kanten. Dan is het goed dat we tonen dat we zo een resultaat over de streep kunnen trekken", beaamt Vrancken.

Daarnaast trekt de trainer zich op aan iets anders. "Efficiëntie is het belangrijkste, we hebben al vaak genoeg gehad dat het omgekeerd was. Vandaag waren we gelukkig gefocust en konden we het afmaken met de kansen die we kregen." Eén zwaluw maakt echter de lente niet. De weg is nog lang, maar Genk is alvast goed begonnen, besluit Vrancken.