Voormalige Genk-doelman Bizot blinkt uit in Ligue 1: 'Champions League-niveau'

Voormalige Genk-doelman Bizot blinkt uit in Ligue 1: 'Champions League-niveau'

1 april - 21:05

Marco Bizot heeft indruk gemaakt in Frankrijk. De goalie, die in het verleden nog uitkwam voor KRC Genk, hield Stade Brest knap op de been bij FC Lorient (0-1), wat hem zelfs een plekje in het team van de week van L'Équipe oplevert.

Bizot is bezig aan een sterke periode in Frankrijk. Dat leverde hem de afgelopen interlandperiode een oproep voor Oranje op. Nadat hij vorige week terugkeerde uit Zeist, keepte Bizot zondag weer een sterke wedstrijd. De 33-jarige doelman verrichtte vijf reddingen tegen Lorient, waardoor Stade Brest een overwinning wist te boeken. De club van Bizot staat nu op een verrassende tweede plaats in Frankrijk.

'Bizot is van Champions League-niveau', concludeert het toonaangevende L'Équipe, dat de Nederlander beoordeelt met een 8 als rapportcijfer en hem ook in het Ligue 1-team van de week heeft opgenomen. 'De goalie van Brest speelde een bijna perfecte wedstrijd. Hij redde zijn ploeg tot aan het laatste fluitsignaal.' Ook RMC Sport ziet dat Bizot een heldenrol vertolkte. 'Hij was de held van de wedstrijd.'

Ouest-France is eveneens onder de indruk van Bizot. Het lokale medium beoordeelt hem ook met een 8. 'Twee weken geleden speelde hij al groots tegen Lille, nu vierde hij zijn honderdste wedstrijd in de Ligue 1 met een geweldige prestatie en drie schitterende reddingen. Zo stopte Bizot een aangeraakt schot terwijl hij al op de grond lag, terwijl hij op miraculeuze wijze een bal van de doellijn haalde met een reflex.'

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.