Ajax wint de Future Cup door te winnen van Anderlecht-plaag Partizan

Ajax wint de Future Cup door te winnen van Anderlecht-plaag Partizan

1 april - 17:52

Ajax Onder 17 heeft maandag voor de zesde keer beslag gelegd op de eigen Future Cup. In de finale rekenden de Amsterdamse talenten af met het stugge Partizan Belgrado, nadat beide teams elkaar in de groepsfase al hadden getroffen: 2-1. RSC Anderlecht eindigde op de vierde plaats. Partizan was in de halve finale met 2-0 te sterk voor de Onder 17 van Anderlecht. 

Op Tweede Paasdag was het hoofdveld van De Toekomst naar jaarlijks gebruik het decor van de Future Cup-finale. Ajax, dat Paris Saint-Germain eerder op de dag nog versloeg na strafschoppen, nam het daarin op tegen Partizan. De talenten uit Servië versloegen Anderlecht in de halve finale, nadat ze in de groepsfase al gelijkspeelden tegen Ajax. 

In de finale werden de verhoudingen al snel duidelijk: Ajax maakte het spel en ging op jacht naar een goal, terwijl Partizan het achterin dicht probeerde te houden en loerde op de omschakeling. De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Emre Ünüvar. Hij wist echter niet tot scoren te komen. Daardoor stond het bij rust nog altijd 0-0.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet, maar werden de kansen van Ajax wel groter. Dat leverde na 28 minuten spelen de 1-0 op: Jinairo Johnson was scherp na een gekraakt schot en wist de bal in de rebound in de hoek te prikken. De openingstreffer leek Partizan wakker te schudden, want de talenten uit Servië gokten in het laatste deel volop op de aanval.

Desondanks maakte Ajax de 2-0 : Sean Steur scoorde vlak voor tijd met enig fortuin. Partizan maakte niet veel later nog de aansluitingstreffer op prachtige wijze, maar dat was niet genoeg. Daardoor legt Ajax O17 beslag op de Future Cup. Dat is voor het eerst in zes jaar tijd. Dat heeft ook te maken met het feit dat de Future Cup tussen 2020 en 2022 niet werd georganiseerd door de coronapandemie. Dit is de zesde keer dat Ajax de eigen Future Cup wint.