Riemer wrijft zich in de handen, extra opties voor Anderlecht-trainer

Riemer wrijft zich in de handen, extra opties voor Anderlecht-trainer

31 maart - 14:00 Laatste update: 16:42
7

RSC Anderlecht won zaterdag met 1-0 van Royal Antwerp FC. In de tweede helft bracht Brian Riemer onder meer Francis Amuzu en Majeed Ashimeru tussen de lijnen. Voor de linksbuiten en de middenvelder was het een comeback na weken/maanden van afwezigheid.

Ashimeru begon op de openingsspeeldag bij Anderlecht aan de aftrap. Tegen Union speelde hij 81 minuten. Het zouden voor de middenvelder zijn meeste minuten van het seizoen worden. Hij liep immers een spierblessure op en maakte pas zijn rentree eind november. Tegen RWDM viel hij een minuut voor het einde in. Daarna volgde nog enkele korte invalbeurten, maar een vaste basisplaats zat er niet meer in. 

Ondanks zijn geringe speelminuten bij Anderlecht deed de bondscoach van Ghana een beroep op Ashimeru tijdens de Afrika Cup. In de derde match van de groepsfase ging het mis tegen Mozambique op 22 januari van dit jaar. Ashimeru liep een beenblessure op en stond weer weken aan de kant en moest hij wederom revalideren. Tegen Antwerp maakte hij zijn rentree voor Anderlecht vlak voor het einde van de match.

Net zoals Ashimeru was ook Amuzu dit seizen vooral op de dool. Pubalgie hield Ciske maanden aan de kant. Medio november kreeg de linksbuiten er last van. Tegen Standard speelde hij nog 27 minuten, maar door de blessure miste Amuzu 16 competitiematchen. Indien Amuzu weet fit te blijven, heeft Riemer een extra optie om een match in het slot alsnog open te breken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.