Hoofdtrainer Bosz keihard voor 'arrogant' PSV: 'Zo blijven we niet bovenaan staan'

Hoofdtrainer Bosz keihard voor 'arrogant' PSV: 'Zo blijven we niet bovenaan staan'

30 maart - 22:38
4

Peter Bosz draait er niet omheen: hij vindt dat zijn ploeg 'arrogant', 'bij vlagen hautain' en 'zwaar ondermaats' voor de dag is gekomen tegen NEC. In Nijmegen leed PSV zijn eerste Eredivisie-nederlaag van het seizoen en vooral de manier waarop dat gebeurde zit Bosz niet lekker. PSV ging met 3-1 onderuit tegen NEC. Voor PSV was Rode Duivel Johan Bakayoko de doelpuntenmaker. 

Door de nederlaag worden de Eindhovenaren sowieso niet ongeslagen kampioen van de Eredivisie. Bij ESPN is Bosz na afloop duidelijk. "Wij hebben vandaag dramatisch slecht gevoetbald. We kwamen tegen de verhouding in op voorsprong en toen kregen we wat meer grip. Maar als je ziet hoe we de 1-1 weggeven, de goals direct na rust tegenkrijgen en met Luuk (de Jong, red.) zelfs een penalty missen: daarin zie je de hele wedstrijd terug, niet goed genoeg."

"Ja, natuurlijk ben ik geschrokken. Ik heb mijn ploeg nog niet zo gezien. Ik vond het bij vlagen ook hautain en bijna arrogant", gaat een harde Bosz verder. "Dat is nergens op gebaseerd. We moeten hard werken en intensiteit in de wedstrijd brengen. We speelden in een heel laag tempo en leden veel balverlies. Ik vind dat de wil om te winnen bij NEC er veel meer vanaf straalde. Daardoor hebben zij deze wedstrijd volledig terecht gewonnen."

Het is de eerste keer dat Bosz arrogantie bespeurt bij zijn PSV. "Ja. In de rust heb ik al gezegd dat het me niet aanstond. Maar dan zie je dat het vaak heel lastig om te draaien is. Na de wedstrijd heb ik ook nog eens verteld dat we niet op deze manier bovenaan zijn gekomen en op deze manier ook niet bovenaan zullen blijven. Dat moet veranderen. Dit zijn zeker geen domme jongens en ze zijn ook niet heel jong, dus ik ga ervan uit dat ze precies begrijpen wat ik ermee bedoel."

"We moeten de wedstrijden met de juiste instelling spelen, zoals we het hele seizoen al doen. Dan kun je ook een keer verliezen, dat kan altijd. Maar niet op deze manier. Het was zwaar ondermaats. Het gaat om een heleboel dingen", zegt Bosz, die ook weet dat PSV zijn ongeslagen status kwijt is. "Natuurlijk speelt dat ook mee, maar wij moeten kampioen worden. Dat is het belangrijkste van deze nederlaag."