Sint-Truiden opent jacht op Europees ticket zonder Koita: Geen risico's

Sint-Truiden opent jacht op Europees ticket zonder Koita: "Geen risico's"

30 maart - 16:19

Na een bevredigend regulier seizoen droomt Sint-Truiden stiekem van een Europees ticket. Daarvoor zal het in eerste instantie de Europe Play-Off naar haar hand moeten zetten. Op de openingsspeeldag kunnen De Kanaries hoogstwaarschijnlijk wel geen beroep doen op Aboubakary Koita.

Koita is niet zomaar de eerste de beste bij STVV. Met veertien doelpunten in de Jupiler Pro League is hij veruit de productiefste Limburger. In de Europe Play-Off hoopt hij dat aantal ongetwijfeld nog verder op te krikken, maar dat lijkt niet meteen voor dit weekend te zijn. Op zijn persconferentie onthulde Thorsten Fink dat Koita fysiek op de sukkel is, noteerde Het Belang van Limburg.

"Abou kon niet sprinten op training dus we gaan geen risico’s nemen met hem", legde de Duitser uit. Helemaal uitsluitsel geven deed Fink nog niet, maar het ziet er sterk naar uit dat Koita deze zondag zal ontbreken. Dan komt KVC Westerlo over de vloer. Als STVV zou winnen, komt het weer tot op vier punten van koploper KAA Gent, dat vrijdagavond al van Standard Luik won met 5-1.