Newcastle zorgt voor ongeloof bij West Ham met waanzinnige comeback

30 maart - 16:02

Newcastle United heeft zaterdagmiddag na een krankzinnig slot gewonnen van West Ham United. Drie goals in het laatste kwartier zorgden ervoor dat de punten op St. James' Park bleven: 4-3.

Het Newcastle van manager Eddie Howe wordt geplaagd door blessures. Onder meer de langdurig geblesseerde Sven Botman en doelman Nick Pope ontbraken, desondanks stond er genoeg kwaliteit op het veld om de leiding te nemen. Na zes minuten was het Alexander Isak die The Magpies vanaf de stip op voorsprong zette.

Daarna gaf Newcastle het initiatief aan West Ham, dat wachtte op zijn eerste Premier League-zege sinds 2 maart. Michail Antonio trok de stand gelijk, waarna Mohammed Kudus The Hammers met een harde knal op 1-2 zette. Helemaal toen Jarrod Bowen vlak na rust nóg een keer scoorde, leek de wedstrijd beslist. Niets was minder waar, want Newcastle wist zich op wonderbaarlijke wijze terug te knokken.

In minuut 77 legde Isak opnieuw succesvol aan vanaf de stip en daarmee was het slotoffensief ingezet. Harvey Barnes kroonde zich tot de held van Newcastle, door in de laatste zeven minuten twee keer te scoren. Diep in de blessuretijd kreeg Anthony Gordon nog een rode prent, de punten blijven in het noorden van Engeland.