Riemer ziet gigantisch potentieel bij RSC Anderlecht: Hij is een Bayern-type

Riemer ziet gigantisch potentieel bij RSC Anderlecht: "Hij is een Bayern-type"

30 maart - 14:41
9

Bij RSC Anderlecht rekent men dit seizoen op heel wat ervaren jongens, maar konden ook verschillende jonkies helemaal ontbolsteren. Eentje daarvan is Mario Stroeykens, die volgens Brian Riemer mag dromen over een mooie carrière.

De Deense coach gelooft volop dat Stroeykens genoeg kwaliteiten heeft om door te breken bij de absolute top. "Er waren twijfels over Stroeykens. Als ik morgen - een boutade, hé - naar AC Milan kan, is Mario de eerste die ik meeneem", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Volgens Riemer is er namelijk één kwaliteit waarin Stroeykens absoluut uitblinkt. "Een heel belangrijk cijfer in het moderne voetbal is de High Metabolic Load Distance (HMLD). Dat geeft de sprints weer, het lopen aan hoge intensiteit, de versnellingen, het afremmen. Als dat cijfer rond de 25 ligt, heb je goed gespeeld. Wel, Mario zit dikwijls aan 29, 30, soms 31", aldus de trainer.

En daar blijft het volgens Riemer niet bij, die Stroeykens linkt aan één grote club. "Hij heeft conditie, techniek, denkt vooruit en is een middenvelder met goals en assists. Een Bayern-type", besluit Riemer over Stroeykens, die bij Anderlecht dit seizoen na dertig partijen aan vijf doelpunten en vijf assists zit.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.