Club Brugge kan volgens Vandenbempt in Play-Offs rol spelen na vertrek Deila

''Deila deed er 10 maanden over, Hayen in een week bij Club Brugge''

30 maart om 09:35
Laatste update: 30 maart om 10:00

Het is onduidelijk wat de trainerswissel teweeg zal brengen voor Club Brugge. Nu Ronny Deila weg is en Nicky Hayen de leiding heeft, kan dat zomaar eens voor een verrassing zorgen. Peter Vandenbempt sprak zijn gedachten erover uit.

Het is niet duidelijk welke richting het op zal gaan met Club. "Club Brugge is hét grote vraagteken in deze play-offs, na hun trainerswissel. Met Deila hadden ze niet zoveel kans gemaakt om een sprong te maken in het klassement, omdat er geen reden was om te denken dat het plots ineens zou klikken'', vertelde Vandenbempt aan Sporza.

In de wandelgangen wordt gefluisterd dat Hayen de zaken goed op orde heeft. ''Het zou nu duidelijk zijn wat ze verdedigend en aanvallend moeten doen. (cynisch) Dat heeft dan een maand of 10 geduurd en Hayen brengt dat er op een week, waarin de helft van de ploeg afwezig was door interlands, in'', zei Vandenbempt.

Het is echter wel erg kort dag. ''Maar kan Club Brugge in geen tijd gaan voetballen, presteren en resultaten halen naar de kwaliteiten die er zijn? Als ze het niveau halen van de heenmatch in de beker tegen Union kan Club nog een grote rol van betekenis spelen'', aldus Vandenbempt.

Club Brugge gaat op bezoek bij Cercle Brugge op maandag 1 april om hun eerste match in de Champions' Play-Offs te spelen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.