Doku: ''Tegenstanders zetten nu vaak twee of drie man op mij voor dekking''

Doku: ''Tegenstanders zetten nu vaak twee of drie man op mij voor dekking''

26 maart - 09:00
15

Jeremy Doku is fantastisch begonnen aan het Premier League-seizoen bij Manchester City. Een kleine blessure gooide roet in het eten, maar inmiddels is de aanvaller terug op de velden en is hij vooral gebrand om het te laten zien tegen Engeland.

Doku staat weer vaak op de velden. ''Ik ben betrokken bij alle wedstrijden en speel meer dan verhoopt. Eind vorig jaar werd ik even afgeremd door een kleine blessure, maar nu kom ik stilaan terug'', vertelde Doku aan Het Nieuwsblad.

Tegenstanders maken het hem echter wel lastiger dan eerder. ''Het is ook zo dat de tegenstanders nu vaak twee of drie man op mij zetten om dekking te geven. Dat maakt het moeilijker, maar het betekent ook dat mijn ploegmaats meer vrijheid krijgen'', zei Doku.

Doku moet het hebben van zijn actie. ''Ik moet er vooral zelf voor zorgen - als ik één tegen één kom met mijn tegenstander - dat ik hem dan voorbij ga'', aldus Doku.

Doku staat dinsdagavond tegenover Engeland met de Rode Duivels. De aanvaller speelde tot nu toe 20 matchen en maakte 2 goals.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.