Degryse: “Minuten maken bij Rode Duivels om ritme op te doen, wereld op zijn kop”

Degryse: “Minuten maken bij Rode Duivels om ritme op te doen, wereld op zijn kop”

24 maart - 21:55
26

Marc Degryse zag De Rode Duivels met 0-0 gelijkspelen op bezoek bij Ierland. De oefeninterland leverde geen winnaar op en Degryse gaf zijn analyse na de match. Degryse zet zijn vraagtekens bij de basispionnen tegen Ierland.

Degryse uitte zich kritisch over het middenveld van De Rode Duivels. Volgens Degryse liep het niet tussen Youri Tielemans, Arthur Vermeeren en Aster Vranckx. De analist geeft aan dat dit ook komt door het gebrek aan wedstrijdritme van Vermeeren en Vranckx.

“Minuten maken bij de Duivels om ritme op te doen, het is de wereld op zijn kop. Ook offensief hebben we eigenlijk niets gebracht tot die kans van Meunier in de tweede helft”, deelt Degryse via Het Laatste Nieuws.

Degryse legt uit waar het volgens hem misging bij De Rode Duivels tegen Ierland. “Iedereen zegt altijd: verdedigen begint bij de aanvallers. Wel, omgekeerd is dat ook het geval. Aanvallen begint bij de defensie. De bal snel rondspelen, goed uitvoetballen, het timen van de loopacties… Het gebeurde te weinig”, aldus Degryse.

Degryse geeft aan dat er ook naar bondscoach Domenico Tedesco gekeken mag worden. “Maar ik vind dat ook de verantwoordelijkheid van Tedesco. Hij moet een collectief opstellen dat in staat is om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Dát was een zware tegenvaller tegen de Ieren”, besluit Degryse.