Ook Tedesco zag slechte partij: Ik was blij toen er werd afgefloten

Ook Tedesco zag slechte partij: "Ik was blij toen er werd afgefloten"

23 maart - 20:25
24

De voetballiefhebber kon zich niet opwarmen aan Ierland – België, maar ook Domenico Tedesco was niet tevreden na de interland. De bondscoach zag dat het niet goed was.

"Ik was tevreden toen de scheidsrechter de wedstrijd had afgefloten", zegt Tedesco bij VTM. "Het was een heel trage wedstrijd. Het leek wel alsof we een wedstrijd tijdens de zomer aan het spelen waren. Het ritme was niet goed en we speelden te traag in balbezit en niet scherp genoeg", geeft Tedesco aan.

De bondscoach rekende ook op heel wat jongens met weinig ritme, wat volgens hem een grote rol heeft gespeeld. "We wisten dat sommige spelers weinig hadden gespeeld bij hun club en dat er een gebrek aan ritme en vorm zou zijn. Dat is perfect normaal", klinkt het.

Maar volgens Tedesco was het ook altijd de bedoeling om hen te gebruiken. "Het is onze taak om speler op te stellen die amper hebben gespeeld. We moeten daar oog voor hebben en hen ook speelminuten gunnen. Ook al was het niet top, we hebben hier veel informatie uit gekregen", wilde hij met een positieve noot besluiten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.