Tielemans, De Winter en Meunier verwacht ik in de basis tegen Ierland

"Tielemans, De Winter en Meunier verwacht ik in de basis tegen Ierland"

23 maart - 14:35 Laatste update: 14:59

De Rode Duivels spelen zaterdagavond in Dublin een oefeninterland tegen Ierland. Volgende week staat ook nog een wedstrijd tegen Engeland op het programma. Gilles De Bilde denkt bondscoach Domenico Tedesco veel zal experimenteren, vooral tegen Ierland.

De Bilde vermoedt dat Jan Vertonghen geen twee keer negentig minuten zal volmaken. “Ik veronderstel dat je zeker tegen Ierland Koni De Winter een kans geeft”, vertelde de analist aan VTM Nieuws. Op rechts verwacht hij Thomas Meunier terug in de ploeg, na meer dan een jaar afwezigheid bij de Duivels.

De Bilde verwacht ook dat Youri Tielemans opnieuw zijn kans zal krijgen, nadat Domenico Tedesco de voorbij interlands de voorkeur gaf aan het duo Amadou Onana-Orel Mangala. Daarnaast is hij benieuwd naar het alternatief voor Romelu Lukaku: "Wordt het de diepgang van Loïs Openda of de goaltjesdief Michy Batshuayi?” De wedstrijd begint zaterdag om 18:00.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.