Wie mag mee op EK Rode Duivels: ‘Slechts één ... Keita, Vermeeren of Vranckx'

Wie mag mee op EK Rode Duivels: ‘Slechts één ... Keita, Vermeeren of Vranckx'

23 maart - 12:18 Laatste update: 12:25
2

Bondscoach Domenico Tedesco wordt onder de loep genomen door de chef voetbal van Het Belang van Limburg. Ludo Vandewalle kijkt vooral naar de spelers die kans maken op een plek in de EK-selectie. Met afwezigen als Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne, en met een belangrijke oefenwedstrijd tegen Engeland op komst.

Enkele spelers krijgen hoe dan ook de kans om zich te bewijzen. Er zijn dan ook nog een paar plekjes over. Toch lijkt het voor Vandewalle al voor een groot deel zeker wie er meegaat naar het EK. ‘Veel plaatsjes zijn er niet meer vrij’, schrijft Vandewalle. 

Meunier moet zich volgens Vandewalle bewijzen. De 32-jarige mag volgens de redacteur vooral niet door de mand vallen. Hij erkent dat die rechterkant al dun bezet is, met enkel een Timothy Castagne. 'We kijken ook uit naar de prestatie van Koni De Winter. Voorheen altijd opgeroepen maar nu nog nauwelijks speelkansen bij Burnley', schrijft Vandewalle

'De bondscoach toont zich een fan van Vermeeren, maar ook van Vranckx, die ondanks niet veel speelkansen bij Wolfsburg al wat basisplaatsen kreeg van Tedesco', gaat de chef voetbal verder. 'Er is ook nog de geblesseerde Keita. Van het trio Vermeeren-Vranckx-Keita zal er maar eentje het EK halen', besluit Vandewalle.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.