Iniesta (39) krijgt miljoenenclaim te horen van belastingdienst uit Japan

Iniesta (39) krijgt miljoenenclaim te horen van belastingdienst uit Japan

22 maart - 15:49

De Japanse belastingdienst wil 3,5 miljoen euro zien van Andrés Iniesta. De 39-jarige middenvelder zou zijn belastingaangifte onjuist hebben gedaan, waardoor hij nog een enorm bedrag moet betalen.

Japanse media maken melding van het Iniesta-nieuws, dat niet lang onopgemerkt bleef in Spanje. Tussen 2018 en 2023 speelde Iniesta voor het Japanse Vissel Kobe. Naar verluidt heeft de 131-voudig Spaans international zijn inkomensgegevens in die periode niet correct doorgegeven aan de Japanse belastingdienst. Het bestuursorgaan eist daardoor 3,5 miljoen euro van Iniesta.

Die som bestaat uit het bedrag dat de middenvelder nog verschuldigd zou zijn met daarbovenop een naheffing. Naast de Spaanse wereldkampioen zou de Japanse belastingdienst ook geld eisen van twee andere buitenlandse spelers. Om wie en om welke bedragen het gaat, is niet duidelijk.

Inmiddels is Iniesta speler van Emirates Club, uit de Verenigde Arabische Emiraten. Daar heeft de routinier een contract dat komende zomer afloopt, met de optie om nog te verlengen met één jaar.