STVV levert drie jonge Duivels: Fink heeft deze jonge spelers gekneed

STVV levert drie jonge Duivels: "Fink heeft deze jonge spelers gekneed"

21 maart - 12:29
5

STVV is sinds kort één van de hofleveranciers van de jonge Duivels. Jarne Steuckers, Matte Smets en Mathias Delorge zijn daar vaste waardes. Volgens sportief directeur André Pinto is dat zeker geen toeval.

"Het bewijst dat de aanpak van onze jeugdwerking zijn vruchten afwerpt en onderstreept ons engagement om jonge talenten te helpen ontplooien", aldus Pinto bij Het NieuwsbladThorsten Fink speelt een cruciale rol. "Zijn aanpak heeft niet alleen hun voetbalkwaliteiten verbeterd, hij gaf hen ook een vertrouwensboost. Fink heeft deze jonge spelers gekneed tot de voetballers die ze vandaag zijn. Maar het fundament werd uiteraard mede gelegd door onze jeugdwerking."

Uiteraard is dit ook goed nieuws voor de clubkas. "Als ze nu ook op internationaal niveau sterk presteren, zal hun marktwaarde alleen maar stijgen. Het sterkt ons geloof dat eigen jeugdspelers van levensbelang zijn voor de toekomst van de club. Niet alleen financieel, maar ook emotioneel. De doorbraak van jonge talenten versterkt onze band met de regio. We zullen hard blijven werken om de verdere doorstroom van jonge talenten mogelijk te maken."

De jonge Belgen spelen donderdagavond een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Malta.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.