Topkinesist met update Lukaku: “Da’s ne gast, balverliefd in onwaarschijnlijkheid”

Topkinesist met update Lukaku: “Da’s ne gast, balverliefd in onwaarschijnlijkheid”

21 maart - 11:32

Lieven Maesschalck, de topkinesist, geeft zijn analyse over het blessureleed van Romelu Lukaku. De spits van AS Roma heeft zich bij De Rode Duivels gevoegd, maar is op dit moment een twijfelgeval voor de aankomende twee oefeninterlands tegen Ierland en Engeland. Maesschalck geeft meer duidelijkheid over de blessure van Lukaku.

Maesschalck vertelt dat Lukaku al een paar weken last had van de regio rond de lies en dat de spits daardoor ook minder getraind had bij AS Roma. “Maar het is blijkbaar niet van de baan. Hij komt nu bij ons revalideren en werken op stabiliteit. We evalueren vandaag of hij terug kan naar de nationale ploeg. Spelen tegen Engeland zou moeten lukken en richting EK is zijn blessure echt niet zorgwekkend”, citeert Het Laatste Nieuws Maesschalck.

Maesschalck wordt vervolgens gevraagd of het verwachtingspatroon bij Roma niet te groot is voor Lukaku. “Ja, maar ik heb wel het gevoel dat hij dat kan dragen. Fysiek is ‘Rom’ een ongelooflijk sterke mens. Uiteindelijk, op zijn positie, met zijn carrière, valt zijn blessureleed tot nu toe heel goed mee”, geeft Maesschalck aan.

Maesschalck benadrukt ook de mentale kracht van Lukaku. Volgens de topkinesist hoeven er geen zorgen te zijn rondom de fitheid van Lukaku. “En mentaal... ‘Rom’ wring je niet zomaar uit, hoor. Da’s ne gast, jongen... Die is eager to play en balverliefd in de onwaarschijnlijkheid. Romelu is alleen ongelukkig als hij de bal niet ziet. Je moet je niet ongerust maken”, besluit Maesschalck.