Bondscoach Brazilië roept op tot harde maatregelen: 'Domheid blijft bestaan'

Bondscoach Brazilië roept op tot harde maatregelen: 'Domheid blijft bestaan'

20 maart - 22:26
1

Dorival Júnior, de bondscoach van Brazilië, heeft zich fel uitgesproken tegen de racistische uitingen die Vinícius Júnior naar zijn hoofd krijgt. De oefenmeester is echter ook van mening dat er meer moet worden gedaan om de 23-jarige aanvaller van Real Madrid in bescherming te nemen.

"Helaas gebeurt het overal op de wereld", zo stelt Dorival tegenover The Guardian. "Domheid blijft bestaan, de autoriteiten zouden meer en strenger moeten optreden. Met Vinícius is het al veel te ver gegaan. Spaanse mensen zijn normaal gesproken vriendelijk, respectvol en vredig, zij verdienen het niet om zo in een kwaad daglicht te worden gezet door een kleine groep mensen."

"De schuldigen moeten gewoon opgezocht kunnen worden", vervolgt de oefenmeester. "De autoriteiten zijn inefficiënt en ineffectief, net als in Brazilië. Dit mag niet meer geaccepteerd worden in de hedendaagse samenleving. Mensen moeten worden gerespecteerd, ongeacht hun achtergrond."

Dorival hamert erop dat men strenger moet zijn tegenover mensen die zich racistisch uitlaten. "We moeten alle informatie analyseren en conclusies trekken, maar we moeten vooral klaarstaan om drastische maatregelen te nemen als dit opnieuw gebeurt", aldus de coach, die de ernst benadrukt van het feit dat de jongeling zoveel naar zijn hoofd krijgt. "Vinícius is nog een jongen. Hij moet zijn studie nog afmaken en mag niet zo worden behandeld door een minderheid."