Kökçü hoort straf na explosief interview over Schmidt: Turk uit selectie gezet

Kökçü hoort straf na explosief interview over Schmidt: Turk uit selectie gezet

17 maart - 20:10

Roger Schmidt heeft Orkun Kökçü uit de selectie van Benfica gezet. De speler was kritisch op zijn coach in gesprek met De Telegraaf en moet daar nu de prijs voor betalen.

Kökçü gaf in het interview aan, dat zijn transfer naar Benfica niet is wat hij verwachtte. "Ik heb vanaf het begin nooit het gevoel gehad dat ik belangrijk werd gemaakt. Ook niet door de trainer! Ik ben ook niet het type dat met zijn vuist op tafel slaat of eisen stelt, maar misschien ben ik juist vanwege de rol die ik van hem kreeg wel te bescheiden geweest." Kökçü maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar Benfica.

Schmidt gaf eerder in een interview aan dat hij slechts gehoord had van de harde woorden van Kökçü. "Ik heb erover gehoord, maar ik heb het nog niet gelezen. Dat zal ik straks gaan doen. Ik zal er met Kökçü over praten en dan neem ik er een beslissing over." Deel van die beslissing is dus dat de Turks international niet bij de selectie zit voor de wedstrijd tegen Casa Pia. Het Portugese Record verwacht ook nog een geldboete.

Kökçü krijgt de laatste weken steeds meer kritiek van de fans. Vorige wedstrijd tegen Estoril blonk hij nog wel uit met een goal en een assist voor Benfica. Het team van Schmidt staat momenteel tweede in de Portugese competitie, met één punt minder dan Sporting Portugal. Die ploeg heeft ook nog een wedstrijd tegoed.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.