Vertessen goud waard voor Union Berlin met treffer en assist tegen Werder Bremen

Vertessen goud waard voor Union Berlin met treffer en assist tegen Werder Bremen

16 maart - 17:40
1

Yorbe Vertessen was goud waard voor Union Berlin. De voormalig huurling van Union SG maakte de eerste treffer en gaf ook een assist tijdens de match tegen Werder Bremen. 

Tegen Werder mocht de van PSV overgekomen Vertessen voor de tweede keer op rij in de basis starten bij Union Berlin. De Belg betaalde het vertrouwen van trainer Nenad Bjelica meer dan uit. In de vijftigste minuut maakte Vertessen zijn eerste goal voor de club uit Berlijn, door een afvallende bal hard raak te schieten. Daardoor kwam Union Berlin op 1-0. Enkele minuten later verdubbelde de thuisploeg de marge. Ditmaal was Vertessen de aangever en Brenden Aaronson de afmaker.

Na ruim een uur spelen deed Werder wel nog iets terug via Mitchell Weiser, maar Union Berlin wist de overwinning over de streep te trekken. Daardoor pakken de hoofdstedelingen drie belangrijke punten, waar Vertessen een groot aandeel in heeft gehad. Union behoudt zijn afstand tot de degradatiezone. De huidige nummer dertien van de Bundesliga staat negen punten boven de gevarenzone.

Vertessen speelde afgelopen Jupiler Pro League-seizoen 20 matchen voor Union SG. Daarin wist de aanvaller 4 maal te scoren en 3 assists te geven.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.