Rits kon ook naar Union SG: “Weet niet of loonverschil doorslag heeft gegeven”

Rits kon ook naar Union SG: “Weet niet of loonverschil doorslag heeft gegeven”

16 maart - 07:00 Laatste update: 07:43
32

Union SG staat erom bekend om relatief onbekende spelers te halen. De Brusselse club wilde echter ook Mats Rits binnenhalen. Uiteindelijk ging de middenvelder van Club Brugge naar RSC Anderlecht.

Voorzitter Alex Muzio sprak met Het Laatste Nieuws over de situatie. “If you fail, you fail. Ik weet niet of het loonverschil de doorslag heeft gegeven bij Rits. Het is wel zo dat wij nooit zullen meegaan in een opbod. Kijk, een kleedkamer wéét hoeveel iedereen verdient - zo gaat dat nu eenmaal. Veel clubs werken met een loonpiramide waar de sterspeler het meeste verdient, maar wat als die speler het niet waarmaakt en slecht speelt? Wat zal de rest dan zeggen? ‘Ik speel beter, terwijl ik minder verdien.’”

Union SG houdt elke transfermercato hun hart vast met het oog op vertrekkende sterkhouders. “Dat we elke zomer voorbereid moeten zijn dat onze beste spelers kunnen vertrekken. Philippe (Bormans, CEO, red.) zei vorig weekend nog dat hij op een kalme mercato hoopt. Maar dat zou kunnen betekenen dat we het minder goed gedaan hebben in de competitie. Vorige zomer was uitzonderlijk. Nu, we zijn altijd goed voorbereid op de transferperiodes.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.