'To Play-Off or not to Play-Off. Kleine clubs tekenen direct voor oude formule'

'To Play-Off or not to Play-Off. Kleine clubs tekenen direct voor oude formule'

15 maart - 08:35
30

De reguliere competitie nadert het einde, en het is afwachten welke clubs zich plaatsen voor de Play-Offs. Het kan echter zomaar zijn dat de Play-Offs geen blijvertje zijn in de Jupiler Pro League. Peter Vandenbempt schijnt zijn licht op dit fenomeen.

De analist denkt dat de oude formule de voorkeur krijgt van de kleine clubs. 'To play-off or not to play-off , dat is een van de vragen. Kleine clubs tekenen morgen direct voor de oude formule met achttien zonder eindronde, enkele grote eventueel ook', schreef Vandenbempt in Het Nieuwsblad.

Vandenbempt staat open voor beide formules. 'Ik pleit er niet noodzakelijk voor, maar het is ook niet misdadig om de oude formule in ere te herstellen. Competities met de allerhoogste tv-rechten hebben geen play-offs en zijn echt niet minder spannend dan de onze', pende Vandenbempt.

Het hoeft dus niet minder spannend te zijn zonder Play-Offs. 'En de suspense van nu voor de top zes heb je dan bovenaan ook voor de Europese tickets of onderaan voor het behoud', aldus Vandenbempt.

Aankomend weekend strijden Jupiler Pro League-clubs voor hun plek in de Play-Offs. Union SG, RSC Anderlecht, Club Brugge, Royal Antwerp FC, KRC Genk, en KV Mechelen bevinden zich op dit moment binnen de top 6.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.