“Alzate (Standard), wat een talent … maar het kan hem niet schelen”

“Alzate (Standard), wat een talent … maar het kan hem niet schelen”

13 maart - 11:13

Standard heeft zich gerustgesteld met de wetenschap dat ze volgend seizoen in de Pro League zullen blijven en niet voor het behoud moeten spelen. Echter, volgens voetbalanalist Nordin Jbari van RTBF heeft Standard nog steeds een hoop problemen. 

Jbari uitte zijn zorgen over de aanpak van coach Ivan Leko en zijn plan om veranderingen door te voeren in het team om zich voor te bereiden op het komende seizoen. Volgens Jbari zitten er een aantal ‘rotte appels’ in de kern van Standard.

“Goede spelers moeten het team overstijgen als het niet goed gaat, maar Steven Alzate praat niet, hij is geen leider," klinkt het bij Jbari. “Leko kwam naar Standard omdat de club in moeilijkheden zat, maar wat bracht hij mee? We hebben allemaal dezelfde observaties gemaakt. Hij zou dat beetje extra moeten brengen.” 

Ook Cécile De Grenier uit haar zorgen. De kritiek op Standard richt zich niet alleen op het gebrek aan kwaliteit op sommige posities, maar ook op een gebrek aan persoonlijkheid, met name op het middenveld. “Steven Alzate bijvoorbeeld! Wat een talent... maar het kon hem niets schelen, hij wilde er niet bij zijn."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.