OFFICIEEL: Ajax bevestigt, Hato verlengt contract in Amsterdam tot juni 2028

OFFICIEEL: Ajax bevestigt, Hato verlengt contract in Amsterdam tot juni 2028

12 maart - 17:43
1

De kogel is door de kerk: Ajax meldt dat Jorrel Hato zijn contract verlengt. Het zat er al een tijdje aan te komen, maar het was nog wachten op de officiële berichtgeving van de Amsterdammers.

De nieuwe verbintenis van Hato loopt tot en met 30 juni 2028. Het oude contract van de achttienjarige centrale verdediger liep tot medio 2025. Ajax weet het talent hierdoor uit handen te houden van enkele grote namen. Hato genoot namelijk interesse van de gehele Engelse top, weet De Telegraaf. Daarbij wilde Arsenal financieel het verst gaan.

Het nieuwe contract van Hato is een grote slag voor Ajax. Hoofdscout Kelvin de Lang en financieel directeur Susan Lenderink vertolkten volgens het dagblad een sleutelrol en weten hem officieel uit handen van Europese topclubs te houden.

Sinds de zomer van 2018 maakte Hato deel uit van de jeugdopleiding van Ajax, nadat hij overkwam uit de jeugd van Sparta Rotterdam. Op 11 januari 2023 maakte hij zijn debuut in het eerste tijdens de KNVB Beker-wedstrijd tegen FC Den Bosch, waarbij Ajax met 0-2 won. Sindsdien heeft de international 52 keer gespeeld voor het eerste elftal van de Amsterdammers en één doelpunt gescoord.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax)