'Ajax houdt talent Hato uit handen van Engelse top: tekenmoment voor Villa-uit'

'Ajax houdt talent Hato uit handen van Engelse top: tekenmoment voor Villa-uit'

11 maart - 19:44

Ajax weet Jorrel Hato definitief uit handen van de Premier League-top te houden. Alle lichten staan op groen voor de contractverlenging van de achtienjarige verdediger, meldt De Telegraaf. Hij ligt daardoor straks tot medio 2028 vast.

Volgens de krant hebben de juristen van beide partijen inmiddels hun zege gegeven. Ajax wil zelfs nog voor vertrek naar Birmingham voor het Conference League-duel met Aston Villa een tekenmoment inlassen. Het nieuwe contract van Hato is een grote slag voor Ajax. Hoofdscout Kelvin de Lang en financieel directeur Susan Lenderink vertolkten een sleutelrol en weten hem officieel uit handen van Europese topclubs te houden.

Het toptalent genoot namelijk interesse van de gehele Engelse top, weet De Telegraaf. Daarbij wilde Arsenal financieel het verst gaan. Voorlopig achten Hato en zijn entourage het echter verstandig om zijn ontwikkeling voort te zetten bij Ajax. 'Na lange onderhandelingen, die geregeld muurvast leken te zitten, wist De Lang en Lenderink met het grote talent alsnog een akkoord te bereiken tot de zomer van 2028', klinkt het.

"Ik ben pas achttien jaar en dit seizoen is pas mijn eerste echte Eredivisie-seizoen als basisspeler. Ik weet dat ik hier nog genoeg kan leren", zei Hato eerder al in de krant. Hij is dit seizoen een lichtpuntje tijdens een moeizaam seizoen.