Goed spelende De Ketelaere raakt met Atalanta niet voorbij Juventus

10 maart - 19:52

Atalanta Bergamo heeft zondagavond dankzij een briljant spelende Teun Koopmeiners en een goede Charles De Ketelaere een punt overgehouden aan het uitduel met Juventus. De Nederlander maakte twee bijzonder fraaie doelpunten in de zeer vermakelijke remise: 2-2.

Koopmeiners is de laatste weken sowieso al op dreef, iets wat hij ook zondag in Turijn weer bewees. De linkspoot opende in de 35e minuut de score. Koopmeiners kreeg de bal uit een vrije trap voor zijn voeten, en haalde onbedaarlijk hard uit met links. Juventus-doelman Wojciech Szczęsny was volstrekt kansloos op de poging van de Oranje-international.

Atalanta, waar ook Charles De Ketelaere een basisplek kreeg, ging rusten met een 0-1 voorsprong. Juventus wist in het eerste bedrijf niet al te veel gevaar te stichten.

Na rust draaide De Oude Dame het duel helemaal om. Ruim twintig minuten na de theepauze tikte middenvelder Andrea Cambiasso ogenschijnlijk simpel binnen na een aanval over veel schijven. Atalanta was het in die fase even helemaal kwijt, want slechts vier minuten later lag de bal alweer in het net. Arek Milik drukte af na terugleggen van Weston McKennie.

Genoeg voor de zege was het niet, want Koopmeiners sloeg een kwartier voor tijd opnieuw toe. De middenvelder schoot binnen als een echte spits, en vijzelde zijn seizoenstotaal daarmee op naar tien, en dat uitgerekend tegen de club die hem al een tijdje op de korrel zou hebben. Beide ploegen moesten uiteindelijk genoegen nemen met een punt. Juve blijft daardoor in de achtervolging op nummer drie AC Milan, dat één punt meer heeft.