Cleverley nieuwe hoofdtrainer van Watford

OFFICIEEL: Watford schakelt snel en stelt voormalig United-middenvelder aan

10 maart om 10:35
Laatste update: 10 maart om 10:59

Na het ontslag van trainer Valérien Ismaël is de 34-jarige Tom Cleverley aangesteld als interim-trainer bij Watford, zo brengt de club naar buiten via de eigen kanalen. Het is voor de voormalig middenvelder de eerste keer dat hij als eindverantwoordelijke voor de groep staat.

Cleverley brak door bij Manchester United na er de jeugdopleiding te hebben doorlopen. Bij The Red Devils kwam hij uiteindelijk tot 79 officiële duels. Ook speelde hij voor Leicester City, Aston Villa, Wigan Athletic, Everton en Watford.

Bij Watford werd trainer Ismaël zaterdag ontslagen, na de 2-1 nederlaag tegen Coventry City in eigen huis. Van de laatste twaalf wedstrijden werd er één gewonnen, wat het bestuur heeft doen besluiten om Ismaël te ontslaan. "Het bestuur beschouwt het als een gepast moment om een verandering door te voeren om de resultaten te verbeteren", zo geeft de club aan.

De club van Wesley Hoedt (ex-RSC Anderlecht) staat dertiende in de Championship, maar kan zichzelf niet veilig noemen. Huddersfield Town, dat momenteel op een degradatieplek staat, heeft immers slechts zeven punten minder.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.