Vermeeren en Witsel verliezen met Atlético pijnlijk van degradatiekandidaat

9 maart - 18:28 Laatste update: 18:36
1

Atlético Madrid kende absoluut geen goede generale repetitie voor de return in de Champions League tegen Inter. De ploeg van coach Diego Simeone verloor met 2-0 op bezoek bij laagvlieger Cádiz. Axel Witsel begon in de basis, terwijl Arthur Vermeeren inviel. Zij konden een nederlaag echter niet voorkomen.

Atlético begon opnieuw zonder de geblesseerde Antoine Griezmann aan de wedstrijd in Zuid-Spanje. De blessure van de Franse superster betekende dat Memphis in de basis mocht beginnen naast Álvaro Morata. Axel Witsel stond in de basis en mocht achterin plaatsnemen bij de Spaanse club, die de laatste tijd niet goed in vorm zit. Zeker in wedstrijden buitenshuis is het niet om over naar huis te schrijven bij Los Colchoneros.

Ook in deze uitwedstrijd had Atlético het weer erg lastig. In de stromende regen was de thuisploeg de bovenliggende partij. Na ruim twintig minuten kwam Cádiz zelfs op voorsprong via Juanmi. De aanvaller, gehuurd van Real Betis, kopte een voorzet van Ruben Sobrino in het doel. Atlético wist nauwelijks een vuist te maken in de eerste helft. De ruststand was dan ook 1-0 in Estadio Nuevo Mirandilla.

Ingreep van de de coach
Simeone nam geen halve maatregelen in de rust en wisselde drie keer. Saúl Ñíguez, Rodrigo de Paul en Memphis bleven achter in de kleedkamer. Voor hen kwamen Nahuel Molina, Rodrigo Riquelme en Ángel Correa in de ploeg. Veel haalde het niet uit, want na ruim een uur spelen was Juanmi opnieuw trefzeker, 2-0.

Atlético zag ook Vermeeren twintig minuten voor tijd nog invallen, maar wist de schade niet meer te repareren en werd nauwelijks gevaarlijk in Cádiz. Atlético heeft zodoende dure punten verspeeld in de strijd om een Champions League-ticket voor volgend seizoen. Bij winst op Las Palmas kan nummer vijf Athletic Bilbao de Madrilenen naderen tot twee punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.