Neville over Lavia: Chelsea had hem niet moeten kopen, hij speelde toch nog niet

Neville over Lavia: "Chelsea had hem niet moeten kopen, hij speelde toch nog niet"

9 maart - 23:14
5

Romeo Lavia maakte afgelopen zomer een toptransfer van Southampton FC naar Chelsea. De topclub uit Londen betaalde €68 miljoen euro voor de Rode Duivel, maar veel heeft hij nog niet kunnen genieten van zijn overstap. Lavia ligt al maanden in de lappenmand met een hamstringblessure. Volgens voormalig Manchester United-rechtsback en Engels international Gary Neville had Chelsea Lavia in de eerste plaats niet moeten aantrekken.

Neville ging in podcast The Overlap in op het transferbeleid van Chelsea, in het bijzonder de transfer van Romeo Lavia. "Ze hadden Lavia niet eens nodig, hij speelde tot nu toe zelfs niet eens voor hen", aldus de analist. "Ze kochten eerst Enzo, dan gingen ze Caicedo kopen om vervolgens vanuit hun ego Lavia aan te trekken op de laatste dag van transfermercato. Nu zouden ze Gallagher dan maar moeten verkopen?", klinkt het. 

Lavia was nadrukkelijk in beeld bij Liverpool FC, alvorens hij naar Chelsea trok. Volgens de analist was de transfer van Lavia er voornamelijk op gericht om Liverpool de loef af te steken. Na een halfjaar heeft Lavia nog maar 32 minuten gespeeld voor The Blues. Op 27 december maakte hij zijn debuut voor Chelsea tegen Crystal Palace, maar in het slot van die wedstrijd liep hij een nieuwe blessure op. De Rode Duivel werkt nog steeds aan zijn comeback. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.