‘Twee gewonden na confrontatie tussen supporters Patro en Jong Genk’

‘Twee gewonden na confrontatie tussen supporters Patro en Jong Genk’

9 maart - 16:20
20

Bij de confrontatie tussen de supporters van Patro Eisden en Jong Genk zijn twee gewonden gevallen. Niemand hoefde afgevoerd te worden, de politie moest de supporteres scheiden en terugdrijven in hun eigen vak, meldt Het Belang van Limburg.

Het ging mis toen er een kwartier na de start van de match tussen Patro Eisden en Jong Genk vuurwerk werd afgestoken in het bezoekersvak. “Achteraf werd duidelijk dat dit vuurwerk op voorhand werd verstopt, vermoedelijk door thuissupporters”, zegt politiewoordvoerster Tania Olaers van de zone Lanaken-Maasmechelen.

Olaers vertelt verder over het op voorhand geplaatste vuurwerk bij Patro Eisden – Jong Genk. “Het vuurwerk was op een zodanig inventieve wijze verstopt dat het bij de voorafgaande sweeping door de stewards niet werd opgemerkt”, aldus Olaers.

Dit zorgde ervoor dat de supporters van Jong Genk naar de achterzijde van de tribune gingen. Er werden twee poorten opengeduwd waardoor de supporters van Jong Genk bij de supporters van Patro Eisden kwamen. Dit resulteerde in een vechtpartij.

Vervolgens moest de politie tussenbeide komen. “De politie is erin geslaagd de supporters te scheiden en terug drijven in hun eigen vak. Zo is erger voorkomen”, geeft Olaers aan. De wedstrijd werd hierdoor meer dan 20 minuten stilgelegd.

De vechtpartij zorgde er uiteindelijk voor dat er twee supporters verwondingen opliepen. Een aanhanger van Patro Eisden en een supporter van Jong Genk raakten gewond. Geen van de supporters moesten naar het ziekenhuis. Wel is een van de twee op eigen initiatief naar de spoed gegaan. Bij de politie en de stewards raakte er verder niemand gewond.