Baro spreekt duidelijke taal over KAA Gent: “Totaal geen uitverkoop houden”

Baro spreekt duidelijke taal over KAA Gent: “Totaal geen uitverkoop houden”

9 maart - 10:10
12

KAA Gent kent dit seizoen een teleurstellend seizoen. Coach Hein Vanhaezebrouck en de spelers uitten al verschillende keren kritiek op het bestuur. Sam Baroo sprak met Het Nieuwsblad.

Er wordt gesuggereerd dat Vanhaezebrouck de club zal verlaten, maar dat ontkent Baro. “U kan dat denken, maar er is daarover nog niets beslist. We gaan totaal geen uitverkoop houden. En met Sven Kums willen we verder. Sportief ligt er veel power in de handen van onze trainer. Wij hebben geen sportief directeur. Hein draagt die pet, zij het niet officieel.”

HVH beslist mee over de transfers. “Hein stuurt de scouting op papier niet aan, maar in de praktijk hebben scouts wel op geregelde tijdstippen een meeting met hem en geeft hij aan wie hij in zijn ploeg wil. Dat is geen verwijt, integendeel. Dat platform is hem gegeven. En dat is ook goed gelopen. Alleen zie ik liever een samenspel van trainer, sportief manager, interne scouts en andere functies eventueel.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.