Ook teleurstelling bij Union SG, Fenerbahce wint ruim, mede door Batshuayi

7 maart - 22:56 Laatste update: 23:29
25

Union SG heeft in het Lotto Park van RSC Anderlecht met 0-3 verloren van Fenerbahce. De Turken kwamen vroeg op voorsprong via een doelpunt van Rode Duivel Michy Batshuayi en in de slotfase wisten Jayden Oosterwolde en Dusan Tadic ook nog te scoren voor Fenerbahce.

In de eerste match van de achtste finale van de Conference League kwam Fenerbahce op bezoek in het Lotto Park van RSC Anderlecht om het op te nemen tegen Union SG. De fans van Fenerbahce lieten zich direct gelden door een grote hoeveelheid vuurpijlen te ontsteken. Hierdoor werd de match direct even stilgelegd.

Union toonde zich direct aanvallend en wist Fenerbahce flink onder druk te zetten. Beide ploegen hadden een hoge inzet en het ging er gelijk fel aan toe tussen de twee teams. In de 21e minuut wist Fenerbahce plotseling uit een stilstaande fase op voorsprong te komen.

Een vrije trap van Fenerbahce bleef hangen in het zestienmetergebied van Union. Uiteindelijk belandde de bal bij Batshuayi en de spits reageerde vervolgens zeer alert. Batshuayi knalde de bal van dichtbij in het dak van het doel en zette Fenerbahce op voorsprong.

In de fase na het doelpunt was het Fenerbahce dat zich dominant toonde. Union had moeite met de Turken, maar uiteindelijk ging de eerste helft over en weer tussen de koploper van de Jupiler Pro League en de nummer twee van de Turkse competitie.

In de tweede helft kwamen Union en Fenerbahce opnieuw fanatiek uit de kleedkamers. Union ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar wist telkens het net van Fenerbahce niet te vinden.

Fenerbahce toonde zich als een zeer serieuze test voor Union. De Turken kwamen bij vlagen onverstoorbaar over en Union bleef op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. De intenties waren er, maar beide doelmannen werden zelden getest.

In de slotfase wist Fenerbahce er ineens vlijmscherp uit te komen. Gustaf Nilsson leed balverlies. Dit leek op een overtreding, maar het spel mocht door. Fenerbahce kwam er vervolgens pijlsnel uit en Oosterwolde passeerde via een sprint Christian Burgess en verschalkte vervolgens aanvoerder Moris.

In de absolute slotfase kreeg Fenerbahce nog een penalty. Burgess kreeg een voorzet tegen zijn arm geschoten en de bal ging vervolgens op de stip. Tadic ging achter de bal staan en schoot Fenerbahce naar een 0-3 overwinning. Het belooft haast een onmogelijke opgave te worden voor Union bij Fenerbahce in een kolkend stadion.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.