'Kampioenschap van Leicester City in gevaar door mogelijke puntenaftrek'

'Kampioenschap van Leicester City in gevaar door mogelijke puntenaftrek'

7 maart - 12:38 Laatste update: 12:40
2

Leicester City heeft onlangs de verwachte jaarrekening ingediend. Er zou meer verlies zijn geleden dan toegestaan, waardoor puntenaftrek en financiële sancties dreigen voor de koploper van het Championship.

Volgens de regels van de EFL mogen clubs niet meer dan 97,14 miljoen euro verlies maken over een periode van drie jaar. In de Premier League is de verlieslimiet ruim twintig miljoen euro meer. Leicester had volgens het bestuursorgaan van het Championship een businessplan moeten indienen om aan te tonen hoe het van plan was om aan de uitgavenlimieten te voldoen.

'Leicester City is verantwoordelijk voor het voldoen aan haar verplichtingen met betrekking tot de regels, die samen met de inzendingen van alle andere clubs beoordeeld zullen worden in overeenstemming met de vastgestelde processen van de competitie', stelt de EFL in een statement.

Voor een Championship-club zou Leicester te veel verlies hebben gemaakt in het afgelopen jaar. De club stelt echter dat de relevante financiële regels niet van toepassing waren omdat ze vorig seizoen in de Premier League uitkwamen.

Mocht Leicester daadwerkelijk gestraft worden voor het overtreden van de regels, loopt een eventueel kampioenschap voor The Foxes serieus gevaar. Puntenaftrek en financiële sancties dreigen. Momenteel staat Leicester bovenaan op het tweede niveau van Engeland. De voorsprong op nummer twee, Ipswich Town, bedraagt slechts drie punten. Met Dennis Praet en Wout Faes spelen er nog twee Belgen mee.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.