Bayern lovend over Zirkzee

Clausule Zirkzee (ex-RSCA) laat Bayern twijfelen: 'Houden hem serieus in de gaten'

5 maart om 21:46

Karl-Heinz Rummenigge, rvc-lid bij Bayern München, is lovend over de ontwikkeling van voormalig Bayern-spits Joshua Zirkzee. De Duitsers houden de ex-aanvaller van RSC Anderlecht nog altijd goed in de gaten en zijn zeer te spreken over zijn groei.

"Ik herinner me mijn laatste jaar als voorzitter nog. Hij speelde goed en elke keer als de trainer hem op het veld zette, maakte hij beslissende doelpunten", begint Rummenigge in een interview met Gazzetta dello Sport. "Maar hij maakte niet alleen de vierde of vijfde goal. Hij heeft echt wedstrijden voor ons gewonnen. Ik ben blij dat het goed met hem gaat, dat verdient hij."

Zirkzee had tijdens zijn periode in Beieren onder meer concurrentie van topspits Robert Lewandowski, waardoor hij grotendeels zijn minuten moest maken als invaller. In 2022 maakte Zirkzee de overstap naar Bologna voor zo'n 8.5 miljoen euro, waar hij dit seizoen furore maakt. "Of Bayern hem terughaalt is geheel aan technisch directeur Max Eberl. Ik wil me niet bemoeien met zijn werk. Het hangt ook af van de markt", aldus Rummenigge.

Naar verluidt bevat het huidige contract van Zirkzee een terugkoopclausule van ongeveer veertig miljoen euro. "We hebben die terugkoopclausule in het contract gezet, omdat Joshua een zeer interessante speler voor ons blijft. We zullen zijn ontwikkeling in Bologna serieus in de gaten houden", sprak toenmalig sportdirecteur Hasan Salihamidzic nadat Zirkzee vertrok naar Italië.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.