Advocaat krijgt meerdere afwijzingen bij Curaçao voor het WK van 2026

Advocaat krijgt meerdere afwijzingen bij Curaçao voor het WK van 2026

5 maart - 07:48

Dick Advocaat (ex-bondscoach van de Rode Duivels), bondscoach van Curaçao, geeft aan dat het lastig is om spelers met een dubbel paspoort te overtuigen om deel uit te maken van het elftal dat zich moet zien te plaatsen voor het WK 2026. Onder meer Justin Kluivert heeft bedankt voor het aanbod.

"Het is echt moeilijk om ze te overtuigen voor Curaçao te kiezen", stelt Advocaat bij Veronica Offside. De 76-jarige oefenmeester heeft Riechedly Bazoer (AZ), Joshua Brenet (FC Twente), Tahith Chong (Luton Town), Sontje Hansen (NEC), Justin Kluivert (AFC Bournemouth), Armando Obispo (PSV), Shurandy Sambo (PSV) en Tommy St. Jago (Willem II) benaderd. 

"Ik denk zelf niet dat je nog in het Nederlands elftal kan komen als je 24 of 25 bent. Maar dat ga ik ze niet zeggen", aldus Advocaat, die beseft dat hij het ze indirect toch heeft verteld. Binnenkort belegt Curaçao een eerste trainingskamp onder de nieuwe bondscoach. Spelers die ingaan op de uitnodiging, maken nog geen definitieve interlandkeuze. "Dat trainingskamp betekent niet dat je niet meer mag spelen voor het Nederlands elftal."

Advocaat onthult dat een aantal spelers al heeft bedankt. "Er hebben er toch twee of drie nee gezegd. Ik noem geen namen", zegt hij. Toch licht Advocaat een tipje van de sluier op. "Van sommigen begrijp ik het. Als je 21 bent en je hebt alle jeugdelftallen doorlopen...", doelt hij op Hansen. De keuzeheer geeft aan dat Chong nog twijfelt. "Kluivert? Een jongen die heel duidelijk was. Dat vind ik prima."

Kluivert hoopt dus nog altijd op een doorbraak in Oranje. "Meer ga ik niet zeggen", benadrukt Advocaat, die zich nog eenmaal laat verleiden door presentator Wilfred Genee. "Sambo gaat ook niet mee."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.