Ref. Dep. na strafschop Club Brugge tegen Genk: “Geen strafschop verwacht”

Ref. Dep. na strafschop Club Brugge tegen Genk: “Geen strafschop verwacht”

4 maart - 18:36 Laatste update: 19:02
68

Club Brugge wist op bezoek bij KRC Genk met 0-3 te winnen. Het derde doelpunt van Club Brugge kwam uit een gemakkelijk gegeven strafschop nadat Bjorn Meijer de bal tegen de arm van Yira Sor kopte. Het Professional Refereeing Department velt via Frank De Bleeckere zijn oordeel over de situatie.

De Bleeckere wordt geconfronteerd met het feit dat niemand een strafschop verwachtte bij de penaltyfase tussen Genk en Club Brugge. “Wij ook niet, wij verwachten ook geen strafschop op die situatie. Het is een situatie waarin twee spelers naast elkaar lopen, de bal wordt op de arm gekopt van heel dichtbij. De speler zit gewoon in een beweging van het lopen, die raakt de hand, er is ook geen beweging van arm, hand naar bal. Hier hadden we zeker geen VAR-interventie verwacht en ook geen strafschop”, deelt De Bleeckere aan DAZN.

De Bleeckere wordt vervolgens gevraagd wat de redenering kan zijn dat arbiter Jasper Vergoote toch een strafschop gaf. “Je krijgt ook de perceptie als je lang moet kijken naar iets dat er heel weinig aan is. Dit is ook iets, dat meespeelt in de perceptie van de mensen. Langs de andere kant, die situaties worden deze week besproken met onze scheidsrechters, daarvoor gaan ze tijd genoeg hebben om daar een verklaring om te geven”, aldus De Bleeckere.

Uiteindelijk wordt De Bleeckere gevraagd of dit simpelweg mea culpa was en dat dit niet meer zal gebeuren. “Nee, want ook bij ons, niemand verwacht hier een strafschop, maar ook geen VAR-interventie”, besluit De Bleeckere.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.