Courtois zal fit zijn voor EK: Duivels moeten excuus doelman accepteren

Courtois zal fit zijn voor EK: "Duivels moeten excuus doelman accepteren"

4 maart - 16:24
15

Thibaut Courtois (31) zou binnen zes weken opnieuw fit zijn om bij Real Madrid tussen de palen te kunnen staan. Dat zegt zijn trainer Carlo Ancelotti en bevestigde hij ook zelf toen hij de aftrap kwam geven bij KRC Genk. Voetbalanalist Ludo Vandewalle vraagt zich daarom luidop af waarom hij dan niet klaar zou zijn om mee naar het Europees Kampioenschap te gaan.

In een interview op 19 december vorig jaar zei Courtois nog het volgende over het EK: “Door mijn zware blessure ga ik het EK niet halen”, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad. Hij vertelde toen ook, met wat geluk, eind mei opnieuw fit te zijn, maar niet genoeg om er volledig te staan op het EK. Hij deelde toen ook mee dat hij niet aan 80 procent in de goal zou staan, maar wel de grootste supporter van de Belgen ging zijn.

Nu lijken drie maanden later de kaarten plots helemaal anders te liggen. Hij zou een maand eerder fit zijn dan voorspeld. Ancelotti denkt dat de eindsprint van Real Madrid richting de landstitel en wie weet ook de Champions League wel eens met Courtois in doel zouden kunnen zijn.

“De kans om met de beste doelman ter wereld het toernooi aan te vatten, mag de bond uit respect voor alle voetballiefhebbers van het land niet laten liggen”, vindt Vandewalle. Hij vindt ook dat de doelman al een grote stap heeft gezet door zich publiekelijk naar de spelersgroep te excuseren voor het verlaten van de kern. Hij vindt dat de Duivels met een beetje goede wil dit excuus moeten accepteren.

Het enige probleem volgens Vandewalle is de relatie tussen bondscoach Domenico Tedesco en zijn doelman. De analist heeft nog hoop, omdate Courtois ondanks zijn uithaal naar Tedesco de deur naar de nationale ploeg nooit volledig heeft dichtgedaan. “Tedesco zette in november de deur meer dan open en stemde in december op Courtois als beste doelman ter wereld”, aldus Vandewalle. Hoop doet leven.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.