Openda over evolutie sinds Club Brugge: “Mijn zelfvertrouwen, mijn mentaliteit”

Openda over evolutie sinds Club Brugge: “Mijn zelfvertrouwen, mijn mentaliteit”

3 maart - 11:41 Laatste update: 11:55
3

Loïs Openda, ex-Club Brugge, heeft indruk gemaakt in de Bundesliga met zijn prestaties voor RB Leipzig. Met zeventien doelpunten in 24 wedstrijden heeft hij laten zien dat zijn kwaliteiten onmiskenbaar zijn. Openda staat even stil bij het verloop van het seizoen en gaat in gesprek met RTBF

Na een open trainingssessie, sprak Openda met de pers. Hij benadrukte de steun en het vertrouwen dat hij van de club heeft gekregen. "Ze hielden me al een tijdje in de gaten en vertelden me meteen dat mijn speelstijl bij die van hen zou passen, en dat bleek te kloppen."

Openda beseft hij sinds zijn tijd bij Club Brugge grote stappen heeft gezet. Hij benadrukte de veranderingen in zijn mentaliteit en zelfvertrouwen. "Mijn zelfvertrouwen. Mijn mentaliteit is harder geworden. Ik heb veel meer plezier als ik speel." 

Hij legde verder ook uit hoe hij zijn spel heeft aangepast om zijn sterke punten te benutten en te groeien als spits: "Mijn kwaliteit is diepte. Als ik het kan gebruiken, gebruik ik het. Maar ik moet proberen mijn speelstijl te veranderen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.