Concurrenten nog meer onder druk, Union wint ook bij Oud-Heverlee Leuven

2 maart - 20:19
5

De trein van Union in de Jupiler Pro League blijft maar door denderen. Zaterdag legde de leider ook Oud-Heverlee Leuven over de knie. Union haalde het met 0-2 aan Den Dreef.

OHL begon goed aan de partij, maar ontsnapte na 17 minuten aan een tegendoelpunt. De netten trilden, maar Visser had een duwfout van Burgess waargenomen. Burgess had het even later aan de stok met Maertens. Beide spelers kregen geel. Hierdoor is Maertens de volgende match van OHL geschorst.

Iets voor het halfuur kwamen de bezoekers effectief op voorsprong. Sykes – die ook al de gevierde man was in de Beker van België tegen Club Brugge – opende na een corner de score. De VAR bekeek nog even de beelden, maar de 0-1 mocht uiteindelijk toch gevierd worden. Vlak voor het rustsignaal scoorden de bezoekers bijna opnieuw, maar Terho stuitte op de lat.

In de tweede helft had Terho opnieuw pech. Hij zag een doelpunt afgekeurd worden voor buitenspel. Het was uiteindelijk de aanhouder wint, want Terho kreeg op een kwartier van het einde toch de 0-2 op het bord. Na een knappe aanval mocht hij vieren. Voor Union duurde de match een beetje te lang, want invaller Lazare viel geblesseerd uit en ook Teklab moest met - mogelijk een hersenschudding - vervroegd naar de kant.

Union nog steviger leider, zorgen voor OHL blijven onderin
In de stand telt Union nu 68 punten. Dat zijn er 11 meer dan RSC Anderlecht. De eerste achtervolger van de leider speelt zondag nog thuis tegen KAS Eupen. Door de nederlaag blijft OHL onderin bengelen. Het staat 13e met 26 punten. RWDM kan zondag op evenveel punten komen, maar dan moet het wel winnen van KV Kortrijk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.