Zege Borussia Dortmund, trefzekere Openda wint en een vernedering voor Darmstadt

2 maart - 18:11

Borussia Dortmund en RB Leipzig hebben zaterdagmiddag moeizame zeges geboekt in de Bundesliga. Hekkensluiter SV Darmstadt 98 heeft een nieuw dieptepunt bereikt, thuis tegen Augsburg.

Union Berlin - Borussia Dortmund 0-2
Borussia Dortmund begon aan de wedstrijd in Berlijn. Bij Union zou onze landgenoot Yorbe Vertessen invallen. In de eerste helft golfde het spel op en neer, zonder noemenswaardige kansen aan beide kanten. Dat veranderde vijf minuten voor het rustsignaal, toen de score geopend werd.

Karim Adeyemi kwam naar binnen en schoot op voortreffelijke wijze raak. Union kwam sterk uit de kleedkamer en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Dortmund-goalie Alexander Meyer moest zich een aantal keer onderscheiden en deed dat met verve. De bezoekers waren voetballend de bovenliggende partij, maar kwamen maar moeilijk tot grote kansen.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd gooide Maatsen de wedstrijd met zijn eerste goal voor Dortmund in het slot. De drie punten gaan dus mee naar Dortmund. Die Schwarzgelben blijven op de vierde plek staan, drie punten achter nummer drie VfB Stuttgart.

VfL Bochum - RB Leipzig 1-4
Leipzig liep zaterdagmiddag uit naar een grote overwinning, daar moesten de bezoekers diep voor gaan. Loïs Openda kwam als invaller in het veld. Die Roten Bullen het lange tijd lastig tegen Bochum. Sterker nog: Leipzig keek een tijd tegen een achterstand aan. Maximilian Wittek opende na zeven minuten de score.

Dani Olmo repareerde na een halfuur de schade met een schitterend afstandsschot. Leipzig nam na de gelijkmaker de regie in handen, maar kon niet voorkomen dat Bochum nog geregeld gevaarlijk werd. Pas twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd door Leipzig naar zich toe getrokken. In een tijdsbestek van vier minuten vielen er drie goals: Openda tekende voor de 1-2, Simons was betrokken bij de 1-3 en Yussuf Poulsen gooide de wedstrijd definitief in het slot.

Bochum maakte de wedstrijd af met tien man. Moritz-Broni Kwarteng kreeg vijf minuten voor tijd een directe rode kaart.

SV Darmstadt 98 - Augsburg 0-6
Darmstadt heeft een horrormiddag achter de rug. Tegen Augsburg ging het al na een minuut mis. Uitverdedigen door het midden leidde de openingstreffer in, waarna de bezoekers na twaalf minuten al op 0-2 kwamen. De 0-3 - opnieuw een grote fout achterin bij Darmstadt - viel na twintig minuten. Darmstadt-trainer Torsten Lieberknecht greep in en wisselde drie keer, het leidde niet tot het gewenste effect.

Sterker nog: Augsburg maakte nog voor rust de 0-4 en 0-5. Na rust deden de bezoekers het rustiger aan en werd de Bundesliga-hekkensluiter gespaard. Het slotakkoord viel in minuut 84. Phillip Tietz, die ook de score opende, was de maker van het laatste doelpunt van de middag.