De Bruyne maakte zich geen zorgen om blessure: Maar zo'n terugkeer niet verwacht

De Bruyne maakte zich geen zorgen om blessure: "Maar zo'n terugkeer niet verwacht"

29 februari - 10:32

Zes maanden in de lappenmand hebben niet het minste spatje sleet gebracht op de klasse van Kevin De Bruyne. Tegen Luton Town onderstreepte hij dat nogmaals met een klavertje vier aan assists op Erling Braut Haaland. Zelfs de hoofdrolspeler zelf staat er van te kijken.

Twee maanden na zijn wederoptreden lijkt De Bruyne weer zijn hoogste toppen van weleer te scheren. Zijn hamstringblessure is zo definitief verleden tijd. "Ik maakte me nooit echt zorgen, maar zo'n terugkeer had ik nu ook niet verwacht, om eerlijk te zijn", laat De Bruyne optekenen bij Daily MailTegen Brentford nam de Rode Duivel geen risico vanwege een trap op zijn hamstrings, maar voor de rest voelt hij zich kiplekker.

Dat heeft Luton mogen ondervinden. In samenwerking met Haaland (die in totaal vijf keer scoorde) leverde De Bruyne een monsterlijke prestatie af. "Het was zo'n wedstrijd waar je vaak één-op-één kwam en er veel ruimte lag", legt KDB uit. "Het is dan zaak om de juiste hoeken te vinden." Vaak zorgde De Bruyne voor diepgang, waarna Haaland niet af te stoppen bleek. Onze landgenoot licht een tipje van de sluier op over zijn gevoel voor timing. "Als je snel speelt, is dat soms lastig, aangezien zij dan meer controle hebben. Eens je door hebt dat je de bal even moet bijhouden, is dat al veel moeilijker voor hen."

Voorlopig loopt het dus als een trein bij De Bruyne. Tijdens zijn afwezigheid in het tweede deel van 2023 heeft hij ook lessen voor zichzelf getrokken. "Normaal gezien speel ik altijd verder, maar dat is eigenlijk mijn ondergang geweest", klinkt het. Op z'n 32e zal De Bruyne steeds vaker (moeten) luisteren naar zijn lichaam. Zijn hamstring voelt alvast uitstekend aan. "Maar ik besef dat ik elders kwaaltjes zal krijgen, wat normaal is als je zes maanden niet gevoetbald hebt", besluit hij.