'Bayern en Liverpool moeten beurs trekken: beoogde coach moet 25 miljoen kosten'

'Bayern en Liverpool moeten beurs trekken: beoogde coach moet 25 miljoen kosten'

28 februari - 22:10

Liverpool en Bayern München zouden op de achtergrond bezig zijn aan een strijd om trainer Xabi Alonso. Door die interesse weet ook zijn huidige club Bayer Leverkusen dat de clubleiding qua vraagprijs hoog in de boom kan gaan zitten. Alonso heeft geen afkoopclausule en dus verwacht Sky Sport Deutschland forse bedragen.

Alonso zou nog altijd open staan voor een binnenlandse stap naar Bayern München. Der Rekordmeister neemt na dit seizoen afscheid van Thomas Tuchel en heeft dus plek voor de oud-speler. Bayern heeft inmiddels naar de vraagprijs van Leverkusen voor Alonso gevraagd en dat lijkt niet mals. De koploper van de Bundesliga zou geen afkoopclausule hebben en mikken op een bedrag van tussen de 15 en 25 miljoen euro.

Voor de zomer van 2025 staat er wel een clausule in het contract van Alonso. Dan mag de Spanjaard voor een bedrag van rond de vijftien miljoen euro vertrekken. Het is nog altijd de vraag welke club de vraagprijs voor Alonso in de zomer wil betalen. De oud-speler van Liverpool en Bayern München staat er in het internationale topvoetbal erg goed op. Hij zorgde ervoor dat Leverkusen nog altijd ongeslagen aan kop gaat in de Bundesliga.

Als Bayern 25 miljoen euro betaalt voor Alonso, dan zou de club het eigen record evenaren. De duurste manager ooit was Julian Nagelsmann, die in 2021 van Leipzig naar München vertrok.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.