Zirkzee (ex-Anderlecht) geeft interesse toe: 'Ik heb er over nagedacht'

Zirkzee (ex-Anderlecht) geeft interesse toe: 'Ik heb er over nagedacht'

28 februari - 07:47

Ajax heeft afgelopen zomer interesse getoond in Joshua Zirkzee, zo bevestigt hij zelf in een interview met het Nederlandse Algemeen Dagblad. Sven Mislintat, de voormalig technisch directeur van de Amsterdammers, hield de spits van Bologna al langer in de gaten. 

Zirkzee wordt door het AD gevraagd of Ajax én ook Feyenoord, de club waarvoor hij in het verleden al actief was in de jeugd, interesse had om hem terug te halen naar Nederland. "Van Feyenoord, om eerlijk te zijn, weet ik niet of ze mij echt wilden", aldus Zirkzee, die dit seizoen met negen doelpunten in 25 wedstrijden hoge ogen gooit in de Serie A

"Ajax wel", blikt de spits terug. "Sven Mislintat kende mij al lange tijd. Maar het is niet doorgegaan, dat is het hele verhaal. Bologna had sowieso een geweldig plan. Ik heb er over nagedacht." Wie Bologna uiteindelijk wel inruilde voor een Nederlandse topclub, is Jerdy Schouten. "Ik heb in eerdere interviews gezegd dat hij vorig seizoen in Italië ook echt top was. En dan bedoel ik echt heel goed."

"Met PSV speelt hij in de Champions League, dat is wel een verschil", vervolgt Zirkzee. "En ze zijn in EIndhoven ongeslagen in de Eredivisie. Maar in mijn ogen doet hij hetzelfde als hier in de Serie A. Al kennen we hier weinig druk. We willen presteren en dan zien we wel waar we eindigen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.