Mathijssen over titelstrijd: Anderlecht enige resterende concurrent voor Union

Mathijssen over titelstrijd: "Anderlecht enige resterende concurrent voor Union"

26 februari - 16:32
6

RSC Anderlecht slaagde er zondagmiddag in met 1-2 te winnen van Club Brugge in de Jupiler Pro League. Analist Jacky Mathijssen keek mee en zag dat er nu nog maar één concurrent voor Union Saint-Gilloise overblijft.

Mathijssen is onder de indruk van de prestatie van RSC Anderlecht. "Die was zeer goed", klinkt hij in Het Belang van Limburg. "Ik ben bij de groep van mensen, die misschien langer dan vele anderen, altijd redelijk sceptisch geweest is over de terugkeer van Anderlecht."

Zijn mening is echter veranderd na de wedstrijd tegen Club Brugge. "Dan heb ik het niet over de uitslag, maar wel over de manier waarop de zege tot stand kwam. Met hun spelniveau en goede combinaties hebben ze een aantal supplementaire kwaliteiten op het veld, die Anderlecht-waardig zijn", aldus Mathijssen.

Volgens de analist is Anderlecht nog de enige resterende concurrent voor Union. "Met de halvering van de punten in de Champions’ Play-offs is Anderlecht de enige overgebleven uitdager", klinkt het.

Na 27 speeldagen verloren beide clubs uit Brussen nog maar slechts twee competitieduels. Union Saint-Gilloise heeft er echter 20 gewonnen, vier meer dan Anderlecht. Union is fiere leider met 65 punten. Anderlecht is tweede met 57 punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.