RSC Anderlecht wint via absolute slotfase boeiende kraker tegen Club Brugge

25 februari - 15:30 Laatste update: 15:40
343

RSC Anderlecht heeft uitstekende zaken gedaan in de Jupiler Pro League door op bezoek bij Club Brugge met 1-2 te winnen. Blauw-Zwart kwam op voorsprong tegen paars-wit via een doelpunt van Ferran Jutgla. Anderlecht kwam vervolgens op gelijke hoogte door Luis Vazquez. In de absolute slotfase wist Nilson Angulo de overwinning van Anderlecht over de streep te trekken. Door de winst van Anderlecht groeit het gat met Club Brugge naar 12 punten.

RSC Anderlecht kwam op bezoek bij Club Brugge in het Jan Breydelstadion. In het begin van de match waren er direct felle duels tussen Blauw-Zwart en paars-wit. Na twaalf minuten werd het doelpunt van Anders Dreyer afgekeurd. Er werd voorafgaand buitenspel geconstateerd van Kasper Dolberg.

In de 18e minuut was het Club Brugge dat de score opende. Kapitein Hans Vanaken wist de bal naar Jutgla te koppen. Jutgla reageerde sneller dan Mats Rits en verschalkte vervolgens Kasper Schmeichel.

In de daaropvolgende fase had Anderlecht de bal, in de 27e minuut leek Dolberg de gelijkmaker te maken, maar ook dit doelpunt werd afgekeurd. Thorgan Hazard nam de bal via zijn arm aan en bediende vervolgens Dolberg. De situatie was dubieus, mede doordat Hazard tijdens zijn aanname een duw in zijn rug kreeg van Spileers. De VAR greep in en scheidsrechter Lambrechts besliste dat het een vrije trap voor Club Brugge werd.

De eerste helft tussen Club Brugge en Anderlecht was zeer boeiend te noemen. Club Brugge ging in eigen huis rusten met een nipte voorsprong op Anderlecht. In de tweede helft kwam Anderlecht scherp uit de kleedkamers en wist de ploeg meerdere kansen bij elkaar te voetballen.

In de 73e minuut bracht hoofdtrainer Brian Riemer Luis Vazquez voor Rits. De spits had slechts zes minuten nodig om zijn waarde te tonen voor Anderlecht. Hazard slingerde de bal voor en Vazquez troefde Maxim De Cuyper af in de lucht. Via de paal ging de verdiende gelijkmaker van Anderlecht binnen.

In de slotfase van de match kwam Club Brugge nog een aantal keer dichtbij de winnende treffer, maar Schmeichel wist Anderlecht overeind te houden. Uiteindelijk was het Anderlecht dat via de pas ingevallen Angulo toch nog de winnende maakte in de 91e minuut. Angulo kwam goed inglijden op een voorzet van Dreyer. Door de overwinning neemt Anderlecht meer afstand op Club Brugge in de Jupiler Pro League.